Sommar på Sibab

Sibab 360

Hej!

En mycket positiv utveckling håller i sig. Vi har sedan 1 januari i år tillverkat och levererat ut komplett inredning till 2137 st hotellrum. Vid sidan av det har vi också tillverkat, levererat och monterat inredning till flera publika miljöer såsom restauranger, receptioner, kontor och biografer. Vår fabrik och vår personal visar på otrolig kapacitet och vid sidan om det har vi ett tight samarbete med ett nätverk av medproducenter och montörer. Tack till alla för ett mycket bra samarbete under första halvåret av 2024; både kunder, leverantörer, medproducenter, montörer och alla andra vi samarbetet med på något sätt.

Under våren har vi fått igång vår nya solcells-anläggning och hittills producerat nästan 40 000kW. Det känns viktigt att jobba för att säkra sin egen lokala elproduktion vilket vi nu är igång med. Vi har dessutom installerat och fått igång en ny fanérpress som bidrar till en viss kapacitetsökning men också en kvalitetssäkring.

För att blicka framåt och utan att avslöja för mycket, vill jag passa på att berätta att vi just nu utvecklar nya sätt att kunna inreda med fast inredning. Det behövs en del förändringar i branschen för att nå klimatmål, minska stress och nå en ökad hållbarhet överlag. Det vi nu utvecklar kommer bidra till cirkulära lösningar, mer resurseffektiva processer, mer kontrollerade kostnader i ett tidigare stadie, ökad tydlighet, minskad stress och ännu bättre inredning. Visst låter det för bra för att vara sant?!
Vi har kommit en bra bit och under hösten kommer vi jobba med att nå ut på marknaden med detta. Redan nu har vi smygstartat i utvalda projekt men vi vill inte säga för mycket än utan låter detta bli en teaser. Är du nyfiken är du däremot varmt välkommen att höra av dig!  

Nu går vi på sommarledighet för att sedan komma tillbaka till en fullmatad höst med mycket produktion där mer inredning ska tillverkas, en hel del nyutveckling ska göras och dessutom ska vi fira vårt 40-års jubileum.

Vi alla här på Sibab i Blikstorp önskar er en riktigt härlig sommar!!

Vi stänger nu för semester v.28-31.

Må gott
Tove Sventoft, VD