Sibab Interior AB expanderar och genomför generationsskifte.

Sibab Interior AB expanderar och genomför samtidigt ett generationsskifte för att stå starka i framtiden.

Med ett ungt management skapar företaget en stark tillväxt med hjälp av bl.a. nya volymbringande kundavtal.

Efter flera år tillsammans i företaget tar nu Joakim Sventoft, (VD i Sibab Interior AB) och Daniel Djurberg (ansvarig för konstruktion, beredning och inköp) över företaget från sina respektive fäder, Gunnar Sventoft och Håkan Carlsson. Samtidigt väljer också Mikael Siljehult att överlåta sina aktier till Joakim och Daniel.

– Tiden är nu mogen för att låta den yngre generationen ta över och få forma kommande inredningsförsäljning och tillverkning efter morgondagens krav och kundbehov, säger både Gunnar Sventoft och Håkan Carlsson.

– Vi är oerhört glada och tacksamma över att de övriga delägarna har gjort det möjligt för oss att få forma bolaget efter våra idéer och tankar om hur vi kan utveckla företaget vidare, säger både Joakim Sventoft och Daniel Djurberg.

Gunnar Sventoft går i pension men kommer finnas med som minoritetsägare för att säkra upp historiska erfarenheter och kunskap i företaget en tid framöver. Håkan Carlsson trappar ner men jobbar vidare i företaget. Mikael Siljehult avslutar sin anställning omgående. Sibab Interior satsar på en långsiktig tillväxt genom att ha som målsättning att bli ett förstahandsval för arkitekter, inredningsföretag och även för de ledande hotellkedjorna när det gäller kvalitetssäkrade, hållbara och svenskproducerade special- och hotellinredningar.

Nyligen tecknades ett stort avtal med en av de större Nordiska hotellkedjorna.

– Detta är ett stort förtroende vi fått och vi är oerhört smickrade, säger Joakim Sventoft. Med vår långa historia inom hotellinredningar blir detta det största kundavtalet som Sibab någonsin erhållit, fortsätter Joakim.

– De första leveranserna lämnar fabriken i Blikstorp innan sommaren i år och längre fram kan det eventuellt bli aktuellt att utöka personalstyrkan, fortsätter Daniel Djurberg.

Om Sibab Interior AB.
Sibab är ett svenskt bolag som grundades år 1984 i Blikstorp, utanför Hjo, av Gunnar Sventoft, Håkan Carlsson, Mikael Siljehult samt Mikaels far Rune Siljehult. Tillsammans med Gunnars son, Joakim Sventoft och Håkans son, Daniel Djurberg har bolaget under många år utvecklats till att bli kända såsom ett kvalitetsföretag inom special- och hotellinredningar. Omsättningen för verksamhetsåret 2018/2019 uppgick till 45,0 milj. SEK. Årets budget beräknas uppgå till 75 milj. SEK.
För mer information, vänligen kontakta:
Joakim Sventoft
Verkställande direktör
Sibab Interior AB.
Tel. +46 70 394 52 52.
E-mail: joakim@sibab.se