Ny VD på Sibab Interior

Foto: Rebecca Martyn

Sibab Interior har fullt fokus på att stärka sin position på marknaden som en trygg och pålitlig partner för leveranser av specialinredning. Under de senaste åren har företaget tagit sig igenom en generationsväxling i ägarled men så också i ledning. När vi nu blickar framåt med den erfarenheten som finns är det ett naturligt steg att genomföra ett VD-byte. Det ger oss möjligheter att stärka upp mot marknaden men också internt. Tove Sventoft (tidigare Operativ ledare) tar över VD-posten och Joakim Sventoft kan i stället gå in med fullt fokus på kunder och affärsutveckling.

Tove Sventoft har jobbat som operativ ledare i företaget i 2,5 år och har därmed skapat sig en bra kunskap och överblick över organisationen och verksamheten i stort. Hon kommer med tidigare erfarenhet från producerande möbelföretag och har under de här åren bidragit till Sibabs positiva utveckling.

”Det här är ett oerhört hjärtligt företag vilket tilltalar mig väldigt mycket. Alla anställda bidrar till en trevlig och lösningsorienterad kultur vilket jag tycker är oerhört viktigt. Det i kombination med en marknad som vi upplever värderar kunskap och tillit i projekten mer och mer gör att vi verkligen har framtiden för oss. Vi alla strävar mot mer cirkulära lösningar vilket innebär en hel del nytt tänkande och där vi tror att tightare samverkan mellan de olika aktörerna i projekten kommer bli mer avgörande för både en ekonomisk hållbarhet, en mer hållbar produkt och inte minst en mer hållbar arbetsvardag.”

Joakim Sventoft lämnar rollen med flaggan i topp och känner ett sug efter att kunna börja fokusera enbart på projekt och affärsutveckling. Detta gör han tillsammans med David Göthberg och de två skapar ett starkt, serviceinriktat och lösningsorienterat team för att hjälpa kunderna med framtida behov.