Känns bra & håller länge!

På Sibab jobbar vi med att stärka oss inifrån för att kunna vara en bra plats att arbeta på, vara en bra partner till våra kunder och leverantörer och göra bra saker för miljön. Vi utgår från vår Golden circle där vi strävar efter att i grund och botten göra saker som Känns bra & håller länge.

Sibabs “Golden circle”

Vi jobbar dessutom sedan flera år tillbaka med målsättningar och aktiviteter inom de tre områdena “Marknad & Kunder, Arbetsplatsen och Produktion & Miljö”.

Våra tre fokusområden

Många gånger göms vardagen bakom marknadsmaterial och bilder på produkter och det är svårt att nå ut med vad som egentligen är den inre kärnan i ett företag. Jag vill ändå mena att vår inre kärna är med oss oftare än vad vi själva är medvetna om och definitivt oftare än vad vi lyckas kommunicera.

Igår satte vi oss i en halvcirkel framför en stor skärm på Assar i Skövde. Då slog det mig, det var 3:e gången på två veckor vi satte oss precis på det sättet. Men de två tidigare gångerna gjorde vi det hos oss själva på Sibab 360. När jag började reflektera över vad vi gjort de två tidigare gångerna och vad vi gjorde igår insåg jag hur implementerat vårt arbete inom de olika områden är och att olika aktiviteter sker löpande naturligt i vardagen.

Tillfälle 3. I går deltog vi en workshopserie kring klimatberäkningar för specialsnickerier. Det är viktigt för oss att fylla på med kunskap inom detta området och också otroligt värdefullt att göra detta tillsammans med andra specialsnickerier. Det är svårt och komplext men vi kan inte ducka. Tack vare IDC och Greengoat har vi nu ökat på vår kunskap ytterligare inom detta område.

“Klimatberäkning för specialsnickerier” – onsdag 28/2
IDC & Greengoat

Tillfälle 2. Tidigare i veckan samlades vi med hela företaget för att sätta fokus på vår produktionseffektivitet och hur vi kan få till bättre flöden. Det krävs otroligt många stödjande insatser för att producera inredning och hur kan bli effektivare och smartare i alla dessa insatser? Att alltid vilja göra lite mer och bli lite bättre är ett ledord hos oss.

Industriellt kunskapslyft med IDC – måndag 26/2 .

Tillfälle 1. I förra veckan hade vi en föreläsning med hela företaget av Andres Cederqvist som driver Hjärnplus där vi ökade på vår kunskap och medvetenhet kring våra tankar och beteenden. Det stärker oss som individer och definitivt som grupp.

Föreläsning med Andreas Cederqvist, Hjärnplus – Tisdag 20/2.
“Tänk om det blir som du tänkt”

Så med detta ville jag berätta för er lite av det som sker bakom alla fina bardiskar, hotellrum och receptioner vi tillverkar. Tack för din lästid!

Mvh
Tove