Julhälsning från Blikstorp

Så var det jul igen. Många pratar om att tiden går fort, men vad mycket vi får gjort. Lätt att tycka att tiden försvinner från oss och kvar finns bara alla utmaningar vi har framåt. Men stopp…. Det är nu det är dags att andas, ta en kort paus och reflektera. Gör gärna det du också.

Vi har höga ambitioner här på Sibab och vill hela tiden förbättra oss. Vi har mycket vi kan förbättra men när vi nu reflekterar inser vi att vi redan är väldigt bra på många saker. Många kunder är nöjda över kvaliteten, flexibiliteten och det personliga tillitsfulla samarbetet. Vi har en produktion som klarar stora serier men också mindre. Vi är ett oerhört engagerat, positivt och lojalt team och vi har all anledning att känna oss stolta över det vi hittills gör bra.

Som nytillträdd VD för det här företaget ser jag oerhört ljust på framtiden. Vår vision är att vara det mest självklara valet vid tillverkning av hållbar och cirkulär inredning till offentlig miljö. När vi pratar hållbarhet gör vi det främst genom att försöka se helheten där allt vi gör hänger ihop. För att öka hållbarheten, vare sig man pratar koldioxidutsläpp, cirkulär inredning eller arbetsförhållanden så handlar det om en beteendeförändring och det är där vi lägger vårt fokus.

Som svensktillverkande producent ser vi värdet av att vara nära både våra kunder och leverantörer. Med nära menar vi det geografiska avståndet men också i relationen. Att frakta material och färdiga produkter med onödigt långa transporter har det pratats om länge men har vi börjat prata tillräckligt mycket om hur vårt samarbete i processerna påverkar hållbarheten? Det tycker inte vi. Under året har vi tagit ett värdefullt kliv i just ämnet samarbetsprocesser och ställt oss frågan; Hur kan vi genom en förändrad affärs-& projektprocess bidra till en mer hållbar ekonomi och inredning? Vi ser ett resursslöseri utan dess like och är övertygade om att vi kan göra på bättre sätt genom att våga välja partners, lära känna varandra och ha ett mer gemensamt mål.
Vi vill alltid lite mer & lite bättre och ser verkligen fram emot ett nytt år där vi tillsammans kan komma än längre i vår relation och vårt hållbarhetsarbete.

Alla här på Sibab Interior i Blikstorp önskar er en riktig God Jul & Gott Nytt År

Må gott
Tove Sventoft
VD