Hållbara affärer?

Ni kan lita på att vi jobbar för att bidra till en bättre morgondag. 

Det vi gör som företag handlar mycket om vad vi tillverkar och hur vi tillverkar den inredningen vi levererar till våra kunder.

Men det handlar minst lika mycket om varför vi gör det? 

Vi vill bidra med ett långsiktigt perspektiv och att det vi gör ska kännas bra. Det ska kännas bra att samarbeta med oss och det ska kännas bra att arbeta hos oss.
Att förlora en upphandling till utlandet när kunden finns 2 mil från vår fabrik känns inte bra och det innehåller heller inget långsiktigt perspektiv. I detta fallet väljer man en leverantör från utlandet dit också en hel del inredning ska transporteras för renovering. När detta nu skedde valde vi att ta dialogen.

Bild från SVT – Klicka på bilden för att se reportaget

Vi är bra på att tillverka och leverera inredning och har inte vår expertis inom den byråkrati vi ibland behöver ta oss igenom, oavsett om kunden är från stat, region, kommun eller företag. Det är tyvärr ett hinder, både för oss som företag men också för alla våra potentiella kunder. Kunder som många gånger vill köpa svenskt/lokalt och samtidigt så kvalitets- och prissäkert som möjligt. Jag vet att vi är en riktigt bra leverantör på många sätt och det känns som en av våra stora utmaningar att komma närmare kunden så att affären blir mer tillgänglig än vad den är idag.

Vi behöver lära oss av varandra och därför kändes det väldigt värdefullt att träffa Tommy Klang, Skövde Kommuns upphandlingschef i veckan för att inleda dialog och lära av varandra.

Vi har nu hittat tillfällen för fortsatt lärande mellan, i första hand, kommun och bransch där ingen ska skylla på den andra utan båda har ett ansvar att göra bättre. Vi är ett starkt lokalt nätverk av Möbel- & Inredningsproducenter som tillverkar inredning till några av Sveriges och Nordens största företag och omtalade platser. Det finns mycket potential i bland oss. Det finns såklart lagar och regler båda parter behöver förhålla sig till men allt handlar inte om det. Det finns mycket som går att göra bättre. Alla kan bidra till en bättre morgondag även om det kan krävas vilja och en insats.

Mvh
Tove Sventoft,
VD Sibab Interior AB